Workshops in het Horsterwold

Midden in de Flevopolders ligt het grootste loofbos van Nederland, het prachtige Horsterwold. Een zeer gevarieerde natuurlijke omgeving waar we van het pad af mogen en soms bijzondere ontmoetingen zullen hebben. Per workshop bezoeken we steeds een ander deel van dit gebied wat in totaal ruim 900 hectare behelst.

We gaan steeds met een kleine groep (maximaal 8 personen) dit natuurgebied bezoeken waarbij de kans bestaat dat je koniks, reeën, damherten, vossen, en verschillende vogels waaronder de wielewaal tegen kunt komen. Deze workshop is met name geschikt voor fotografen die een camera met instellingsmogelijkheden hebben, vaak op de automaat stand fotograferen en zich wil verbeteren in techniek en anders leren kijken.

Je ziet verschillende soorten begroeiingen waaronder pioniersoorten zoals moerasandijvie, en de diverse waterplassen geven je de mogelijkheid ook het landschap in zijn puurste vorm te fotograferen. Een gebied wat bij uitstek geschikt is voor macro-, landschaps- en wildlife- fotografie. Het is dus zeker aan te raden om verschillende soorten lenzen en een statief mee te nemen.

In deze workshops behandelen we verschillende onderdelen van fotograferen zoals de instellingsmogelijkheden van je camera (we gaan zoveel mogelijk op de M-stand werken). Je wilt tenslotte onder verschillende omstandigheden een mooie foto te maken (veel of weinig licht / stilstaande of bewegende onderwerpen) en we behandelen ook hoe je ‘anders’ kunt kijken naar al het moois wat de natuur ons te bieden heeft. Ik probeer zoveel mogelijk nuttige maar vooral praktische tips te geven.

Onder leiding van natuurliefhebber Anton van Beek (www.antonvanbeek.nl) gaan we in het Horsterwold het avontuur tegemoet. Ik geef je tijdens deze workshop advies over standpunt, licht, compositie, bewegende en stilstaande onderwerpen.

Ik wil je nieuwe inzichten bieden in een prachtige omgeving en je vooral deze dag laten genieten van de omgeving en dat je bruisend van nieuwe energie en inspiratie weer naar huis gaat.

Onder aan de website staat wanneer de volgende workshop gaat plaatsvinden, wil je meer weten? Mail dan je vraag naar workshop@antonvanbeek.nl