In 2016 ben ik samen met twee andere fotografen een weekend naar Polen geweest. Het doel van dit weekend was het fotograferen van Zeearenden in hun eigen habitat. Het weekend bleek zeer succesvol en we hebben soms wel 14 Zeearenden tegelijk gezien.

De lengte van een volwassen zeearend bedraagt ca. 70 tot 92 cm, de vleugelspanwijdte is 200 tot 250 cm en het gewicht 3,1 tot 7,5 kg. Een zeearend kan tot wel 20 jaar oud worden. Vanwege de grote spanwijdte wordt de zeearend ook wel de vliegende deur genoemd. Buiten zijn enorme spanwijdte vallen zijn grote gele snavel, de diep gevingerde vleugels en zijn witte staart op. Jonge exemplaren hebben die witte staart overigens niet. Het voedsel van de zeearend bestaat uit vis, (water)vogels, kleine zoogdieren en aas. Ook stelen ze soms voedsel van andere (roof)vogels.

Zeearenden hebben geen natuurlijke vijanden (op de mens na), soms worden hun eieren wel geroofd door andere dieren.

In Nederland komt deze machtige vogel gelukkig weer steeds vaker voor in de Biesbosch, Tiengemeeten, Gelderse Poort en broeden ze tegenwoordig ook (met succes) in de Oostvaardersplassen.

Wil je een prachtige natuurfoto aan de muur? Dat kan als je op het tabblad “Kunst aan de muur” klikt en je keuze maakt. Zie je een foto op deze pagina die je zelf graag wilt laten afdrukken? Neem dan even contact op voor een prijsopgave via antonvanbeek@me.com

No Images.
Please upload images in images manager section. Click on Manage Images button on the right side of the gallery settings.
Please make sure that you didn't enabled option: Images of the Current Gallery. Option should have Show value to show images.